NIje mogla iz kreveta ustati: Imala je 270 kilograma i teško je disala, Danas mnogi uzdišu za njom - Lifesytledom

NIje mogla iz kreveta ustati: Imala je 270 kilograma i teško je disala, Danas mnogi uzdišu za njom

PRETILOST JE JEDNA OD TOP 3 BOLESTI KOJE SE DANAS MOGU NAĆI U CIJELOM SVIJETU. TO JE POSEBNO NAGLASITI NA ZAPAD, PRIJE SVEGA NA SJEDINJENE AMERIČKE DRŽAVE GDJE JE U PROSJEKU SVAKI PETI STANOVNIK PRETIL. TO SE SVAKAKO MOŽE TRAŽITI RAZLOG U BRZOM NAČINU ŽIVOTA, ALI I NEREDOVNOJ I NEISPRAVNOJ ISHRANI. IMAMO I SITUACIJE KADA SU LJUDI PRETILI, IZ ZDRAVSTVENIH RAZLOGA, ŠTO JE PUNO GORA OPCIJA PO JEDNU OSOBU.

laura-perez-4

U današnjem članku ćemo baš pričati o jednom slučaju. Ona se zove Laura Perez i živi u  San Antoniu. Ona je imala nevjerovatnih 270 kilograma kada se prijavila u specdijaliziranu emisiju “My 600-lb life” kako bi pokušala smršati, i napokon je došla do željene kilaže. Dobila je odmah, po savjetu doktora, želudačnu premosnicu i bila je na strogoj dijeti, zahvaljujući kojoj je drastično izgubila na kilaži.

Sada sa 70 godina izgleda poput neke manekenke. Život joj se u potpunosti promijenio, i kako kaže kao da je nova osoba, svijet vidi drugačijim očima. Ipak, njenom suprugu koji se zove Džoni, i koji je bio uz nju svo to teško vrijeme, nije mu se dopala njena promjena, koja mu se nikako ne sviđa.laura-perez-1

Dok je imala ogromnih 270 kilograma on je bio taj koji joj je donosio hranu i pomagao oko svega i cijele ove neugodne situacije, čak i oko pripreme hrane, oko održavanja higijene, čišćenja kuće, i sličnih stvari, koje su neophodne za normalan život.

A asistencija joj je i te kako bila potrebna, sa obzirom da se faktički nije mogla kretati uopšte, jer je sve vrijeme sa sobom morala da nosi bocu s kiseonikom, bez koje nije mogla funkcionisati, niti živjeti.laura-perez-5

Categories: Najnovije,Zanimljivosti

Leave A Reply