U današnjem članku vam donosimo jednu zanimljivu i korisnu stvar za koju smo sigurni da se dogodila svima vama. Naime, riječ je o nakupljanju voiska u ušima i veoma je mali broj onih ljudi koji nemaju problema sa ovim stvarima, a ovo temom se bavio i doktor Gill D. koji je naime američki pedijatar ui koji je na svojoj web stranici napisao par korisnih svajeta o tome kako bismo trebali da se riješimo tog voska iz ušiju.

On je istakao kako vosak ni u kakvom slučaju ne bismo trebali da uklanjamo nasilno i da je to potrebno raditi na veoma nježan način, a jedna od načina koji se pokazao učinkovitim.

On je isto tako istakao kako bi te stvari trebali da rade specijalisti za te stvari i da nikako ukoliko nismo sigurni šta radimo da to ne radimo.

Naime, ta stvar koju on navodi jeste metoda omekšavanja voska u ušima, to je najbolje raditi sa uljem.

Za početak biste trebali da natopite vatu sa ušima i da je samo stavite u uho bez da je ugurate.

Nakon toga biste trebali da prostresete glavom kako bi se taj vosak mogao omekšati i kako bi se on pomakao prema vanjskom kanalu.

Nakon toga je potrebno da okrenete glavu i da nakapate nekoliko kapi ulja u uho.
Ukoliko ni to vam nije pomoglo onda je najbolje da napravite jednu mješavinu od bijelog ocata i medicinskog alkohola u omjeru jedna na prema jedan i onda uz pomoć injekcije ili šprice tu smjesu ubrizgate u uho.

Važno je napomenuti da ovo ne biste trebali da radite često jer je uho jedan od najosjetljivijh organa u tijelu i ukoliko to budete radili često onda možete samo nanijeti štete nego koristi.

Isto tako on savjetuje da ne koristite štapiće za uši jer samo time možete da ugurate vosak dublje u uši i onda može da bude svašta.

Kako vi ovo komentarišete? Kako se vi riješavate voska iz ušiju? Pišite nam

Preporuke