Ovaj pošteni čovjek pronašao je torbu u kojoj se nalazilo čak 40.000 eura u jednom kafiću u kojem radi, a osim toga bilo je 100.000 dinara i deset bankovnih kartica, jednostavno se sledio kada je pronašao sve to, nije znao šta da radi u tom trenutku. Pored svega što je stajalo pred njim, vratio je sve uredno pravom vlasniku, no pravo iznenađenje bilo je tek kasnije, kada su se njih dvojica upoznali.

Taj čovjek se zove Jugoslav, a umirovljeni je inženjer strojarstva i zbog toga je ispričao svoju priču. Jugoslav već 15 godina radi kao noćni čuvar, ali mnogo je puta učinio da neki nesretni vlasnik bude sretan, pronalazio je uvijek neke sitnice, ali nikada nešto takvo krupno i vrijedno. Svaki put kad Jugoslav dođe na posao, nekoliko puta prođe kroz kafić kako bi se uvjerio da neki kupac nije zaboravio svoje ključeve ili nešto.
Upravo mu se to dogodilo kad je sjedio u kafiću i tada iznenada primijetio crnu torbu. Iste je sekunde provjeravao što je unutar nje i svakakve misli su mu prolazile kroz glavu. Vreća je bila prepuna novca, a unutra je pronašao 40.000 eura, plus 100.000 dinara.


Zatvorio je torbu i nije znao što dalje, pa je samo čekao vlasnika. Čovjek je ušetao u kafić i nepristojno je pitao Jugoslava je li vidio crnu torbu, a čovjek je u panici rekao da mu preda torbu. Čovjek  je uzeo i prebrojao novac, a zatim napustio kafić i krenuo svojim putem, a Jugoslav nije dobila ni uobičajeno “Hvala”.
Šta vi mislite o cijeloj ovoj situaciji?
Preporuke