I dalje smo uz nestabilne vremenske prilike koje su zadnjih 20 ak dana poklopile cijeli Balkan. U cijeloj toj priči najgore prolaze Hrvatska i Srbija, koje su iz dana u dan pogođene sa jakim gradom, koji uništava sve pred sobom. Da to nmije samo slučaj  unašoj regiji pokazuju slučajevi jakog nevremena praćenog tajfunima, grmljavinom i gradom u Turskoj, Grčkoj i NJemačkoj. Srbija je i danas u velikim problemima. Tokom večeri se očekuje veliko nevrijeme u glavnom gradu Srbije, a isto je pogodilo većinu Srbije, a posebno je nastradalo područje gotovo cijele Vojvodine. U iduča 2 sata, to jeste do nekih 22 sata, veliko nevrijeme će pogoditi Beograd, zato je preporuka meteo saveza Srbije, da se večeras bez preke potrebe ne izlazi vani.

Danas se također bilježio i veliki pad temperature, pa je u pojedinim gradovima najviđa dnevna bila tek 12 stepeni celzijusa. Ni u ostatku Srbije nije bilo ništa bolje po ovom pitanju, jer je najviša dnevna danas u cijeloj zemlji bila najveća, i to 16 stepeni. Što se Vojvodine tiče, za sada je najviše nastradao Zrenjanin koji je potopljen sa gradom, a prijavljena je velika materijalna šteta na privatni posjedima, kao i automobilima.

Hladni talas stigao je i do Sjenice gdje je temperatura 12, dok je na Zlatiboru čak 11 stepeni bila. Za ovaj vikend prema najavama meteorologa, u nekim višim planinskim predjelima, moguć je čak i snijeg. 

Preporuke