Nekoliko puta smo pričali o zdravlju i o tome koliko je važno da brinemo o svom zdravlju te da pazimo šta jedemo i šta ubacujemo u naš organizam.

Isto tako nekoliko puta smo pisali o tome koliko je jako važno da odlazimo redovno na preglede kod doktora, jer je to jedini način da otkrijemo neke bolesti na vrijeme, a svi znamo koliko je vrijeme jako bitno u liječenju.

Naše tijelo, jednostavno, ima mnogo sposobnosti. Te sposopbnosti se ogledaju u tome da je naše tijelo u mogućnosti da nam šalje određene signale o tome da nešto nije uredu sa našim tijelom.

Međutim, mi mnoge simptome zanemarujemo i ukoiko nas zaboli glava ili nešto mi samo popijemo tabbletu.

Ti simptomi se mogu manifestovat na razim dijelovima tijela, a jedan od njih je i kosa.

Naša kosa kada opada, mi ne odlazimo kod doktora, što je već ogromna greška nego kupujemo razne proizvode i preprate za kosu koji u većini slučajeva nemaju velikog učinka.

Sami gubitak kose može da ima raznih faktora, a neki idu od stresa pa do izglednjivanja, jert naše tijelo traži proteine i razne stvari iz hrane kako bi moglo funkcionisati.

Ukoliko ne posjedujete dovoljno vitamina u tijelu, onda vama kosa krene opadati, ali istot ako i nokti postaju tanki i ispucani.

Pored toga gubitak kose može da ukazuje na to da imate problema sa jetrom i tj da vam je jetra masna. Stoga, ukoliko primjetite da vam kosa odjednom krene opadati, naš savjetj e da odete i uradite pretrage u svom tijelu.

Vaš komentar?

Preporuke