Miroslav Ilić legenda sa prostora bivše Jugoslavije može da bude sretan kakvu karijeru ima, te brojni građani ga smatraju legendom. No njegove komšije imaju podijeljeno mišljenje kada je on u pitanju a ponajviše kada je u pitanju njegova supruga Gordana.

Naime njegovi sugrađani su rekli kako on ima svoje faze. Nekada kada ga sretnete bude nasmijan i raspoložen, pa ćemo malo i da popriča sa vama, no nekada mu vidite na licu da i nije baš raspoložen i tada mu se ne obraćajte.

No svi su istoga mišljenja ili barem donekle sličnoga mišljenja kada je u pitanju njegova supruga. Oni smatraju da je ona ponekad nekulturna, jer samo prođe. Nikada ne pozravi i nema lijepu riječ. Njih dvoje su dva svijeta različita.

Miroslav Ilić ima dvije adrese na kojima boravi za toplije dane i za hladnije. Obližnji prodavači ga hvale,kažu da je susretljiv, da popriča i da udijeli i bakšiša. No opet kada je njegova supruga Gordana u pitanju, za nju kažu da je uvijek smrknuta i hladna.Ponaša se kao da je ona zvijezda a ne on.

Jedna gospođa je ispričala svoju priču iz supermaketa gdje je na kasi ispred nje bio Miroslav Ilić te da je on njoj ustupio svoje mjesto i da su se tako fino ispričali sve do  momenta dok nije došla njegova supruga, koja je opet bila smrknuta i poprilično drska.

Također gospođa je ispričala kako je čula kasnije da se Gordna raspituje za njen život  i njen brak.