Dijete su dio naše svakodnevnice,posebno nakon zimskog perioda kada se mnogi bore sa nakupljenim viškom kilograma tokom zime. Jer zimska ishrana je nešto bogatija ugljikohidratima ,mastima , šećerima i svim onim materijama koje dovode do nakupljanja viška kilograma. A svakako je način života tokom zime nešto usporeniji i opušteniji , sa mnogo manje fizičke aktivnosti , stoga se kilogrami samo lijepe.

 

 

Eh upravo zbog toga mnogi pred ljetnu sezonu , odnosno sezonu kupaćih kostima počinju da gladuju. Ali ni to nije rješenje , jer gladovanje neće riješiti problem viška kilograma, nego će čak potencijalno i naštetiti organizmu. Kako biste izbjegli gladovanje , ali i neprijatan osjećaj zbog prejedanja ,rješenje je ova namirnica , za koju tvrde da topi kilograme dok vi spavate. Ukoliko želite izbjeći gomilanje naslaga a gladni ste kasno uveče i zbog toga ne možete zaspati, uzmite koju krišku mladog kozijeg sira.

 

 

Neka su istraživanja pokazala da konzumiranje oko 30 proteina prije spavanja ubrzava i aktivira vaš organizam u dovoljnoj mjesri da on topi masne naslage dok vi spavate. A upravo mladi koziji sir , je bogat proteinima, a ima nizak nivo masti , pa se zbog toga preporučuje. Ukoliko sa druge strane baš i niste ljubitelji kozijeg sira zbog njegove pomalo specifične arome i mirisa zamijenite ga kravljim mladim sirom ili jogurtom. Učinak će biti isti. Takođe je neophodno naglasiti da je ovo samo pomoćni metod za mršanje , kako se ne bi dešavalo da se ljudi iznenade jer do gubitka kilograma ne dolazi brzo , neophodno je uvesti restrikcije u ishranu generalno , konzumirati što više svježeg voća i povrća , dovoljno tečnosti i to ne sokova , nego čiste vode , povećati fizičku aktivnost. Te poduzimati opšte higijensko dijetetske mjere.