Ne biste nikada pomislili - ovi znakovi govore da nešto nije u redu sa vašom jetrom - Lifesytledom

Ne biste nikada pomislili – ovi znakovi govore da nešto nije u redu sa vašom jetrom

TIJELO NAM ZNA SLATI RAZNA UPOZORENJA DA SE U NAŠOJ JETRI MNOGO OTROVA NALAZI I DA JE POTREBNA PRAVA DETOKSIKACIJA.

A moderan način života je prepun opasnosti koje mogu da naštete jetri, a u jetri se zadržava veliki broj različitih otrova koje je vrlo bitno prirodnim metodama ukloniti da bi se mogla svoje funkcije obavljati.

Jetra može kompenzirati utjecaj štetnih tvari na organizam kroz duže vrijem ei nakon određenog perioda može do pojave smetnji da dođe koje se povezuju sa poremećajem funkcije jetre rijetko.

Ukoliko 10 ovih simptoma imate, vama je detoksikacija pod hitno potrebna

– mučnine su vam učestale

– svijetla i blijeda stolica

– ispod lopatice bol osjećate

– bol u želucu poslije uzimanja masne hrane

– stolica sjajna

– iznad očiju bol

– napad žuči imate

– hemoroidi ili proširene vene

– gorak ukus u ustima poslije jela

– hroničan umor

Ljudska jetra teži oko 1500 do 2000 g. To je mekan, ravnomjerno strukturiran organ koji se uglavnom nalazi u desnom gornjem dijelu trbuha.

Jetra čovjeka (granica između polovica označena zelenom bojom)

Jetra ovce, visceralna površina s žučnim mjehurićem
Jetra se može podijeliti na dva velika režnja jetre. Desni režanj jetre (Lobus dexter) leži ispod dijafragme i djelomično je spojen s njom. Veći je od lijevog režnja jetre (Lobus sinister), koji dopire u lijevi gornji abdomen. Tu su i još dva manja režnja: kvadratni režanj (Lobus quadratus) i “spljošteni” režanj (Lobus caudatus).

Na donjoj strani jetre nalazi se tzv. Portal jetre (Porta hepatis), kroz koji portalna vena i jetrene arterije ulaze u jetru i kroz koje ih žučni kanal napušta. Jetrena arterija (arteria hepatica propria) prenosi krv bogatu kisikom iz srca, portalna vena dovodi krv s komponentama hrane iz želuca i crijeva, s produktima razgradnje slezene kao is hormonima gušterače u jetru. Jetra se opskrbljuje s oko 25% krvi iz krvi jetre i oko 75% s krvnom portalnom venom. Limfna drenaža se odvija preko limfnih čvorova jetre

Categories: Savjeti

Leave A Reply