Svjesni smo toga da smo od početka pojave pandemije korona virusa bili bpmbardovani od strane medija, naučnika, stručnjaka o raznim stvarima vezanim za korona virus, pa je tu bilo priča o tome koji su simptomi, kako se zaštiti, kako pojačati svoj imuni sistem i tako dalje.

Isto tako svjesni smo toga  da je od početka pandemije u svijetu prisutno nekoliko raznih teorija, kai i teorija zavjere.

Jedna od takvih teorija su bile da su pušaći navodno zaštićeni, a prema nekim istraživanjima koji su rađeni prije nekoliko mejseci je pokazalo da pušaći imaju manuj tendenciju da razviju teži oblik korona virusa, a to svakako nije utvrđeno do kraja, a naučnici još uvijek rade na ovoj teorijii, tako da ona još uvijek ne pije vode.-

Inače konzumacija duhana se ne preporučuje nikako a kamoli za zaštitu od korona visua, a prema navodima Svjetske zdravstvene organizacije pušenje utiče na funkciju pluća, i prem njima pušaći su podložniji raznim infekcijama pluća, pa tako i korona virusui.

Prema njihovom istraživanju oni su naveli kako kombinacija duhana i korona virusa može da bude fatalna, a neki stručnjaci su naveli kako upravo pušenje uzrokuje teži oblik korona virusa.

Isto tako naveli su kako pušenje uopšte u plućima uništava rad molekula interferona, a oni su izuzetno važni u borbi protiv infekcija, što dovodi do toga da pušenje može da uzrokuje lakšu infekciju nekim virusom među koje spada i korona virus.

Stoga nemojte se nadati da ukoliko pušite da ćete biti zaštićeni od korona virusa

Vaš komentar?

Preporuke