Jeste li ikad vidjeli jaje noja? Ako ste vidjeli jedno takvo jaje, onda znate koliko je veliko, i baš iz tog razloga je puno skuplje od običnog jajeta kokoške. Ovo jaje koje je čovjek pronašao je čak i veće od nojevog jajeta i jedva se uklapa u čovjekovu šaku. Mnogi su za ovo jaje govorili da je mutiran, jer je nešto takvo teško objasniti.

Čovjek po imenu Scott Stockman inače je proizvođač jaja koji potječe iz Australije i sada je pronašao nešto što nikada prije nije napravio. Scott ima dugogodišnje iskustvo u proizvodnji jaja i sve to, ali kaže da nikada nije mogao sanjati takav slučaj da će mu se ikada da desi.

Jednog dana, kao i svaki drugi, ušao je u svoje uobičajene rutine i navike, i obilazak kokošinjaca. Scott bi ustao rano ujutro i došao sebi, potom doručkovao, a nakon toga krenuo bi u proizvodnju jaja. Međutim, dok je hodao i pregledao sva jaja, naišao je na jedno koje je čak tri puta veće od pilećeg jajeta, a zbog njegove veličine ostali su Scottovi radnici ostali u čudu.


Odmah su odlučili izmjeriti to jaje, a kad su ga stavili na vagu, ona je tada pokazala da je to jaje čak 176 grama, što je negdje oko tri puta više od prosječne težine jajeta, špto je totalno neobično bilo do tada. Ponovo, osim njegove veličine, to nije jedino što je iznenadilo ove radnike i Scotta. Ono što je sve iznenadilo je ono što su pronašli u ovom jajetu nakon što su ga razbili.

Pogledajte što su pronašli unutra:

Preporuke