Dolaskom novih trendova sredinom 1980-ih, masti i ulja u kuhinji postupno su zamijenjeni rafiniranim uljima i margarinom. Međutim, kasnije je otkriveno da je margarin zapravo vrlo štetan za naše zdravlje. Mnogi doktori sada kažu da su masti loše za naš kardiovaskularni sistem, ali da li je to istina? Ako ste bili s nama do kraja današnjeg članka, vidjet ćete da ćemo kada pogledamo sastav svinjske masti otkriti da ona sadrži i stearinsku kiselinu koja će svakako sniziti razinu kolesterola u krvi.

 

“Sloj sadrži oleinsku kiselinu, mononezasićenu masnu kiselinu koja štiti srce, kardiovaskularni sistem i štiti organizam od malignih bolesti. Osim toga, mast sadrži stearinsku kiselinu koja dokazano snižava kolesterol Sadrži i linolnu i miristinsku kiselinu koja pokazalo se da jačaju imunitet“, kaže srpski lekar Branislav Starčević. Međutim, od davnina je poznato da mast može smanjiti temperaturu i da je vrlo korisna za zdravlje.

 

 

Ako mast želite da koristite u medicinske svrhe, najbolje je da je operete u 9 delova vode da biste uklonili nečistoće. Zatim ga možete koristiti za liječenje brojnih stanja, uključujući pluća i imunitet. Odličan je i kao oblog za bolna mjesta, samo u njega umiješajte malo sode bikarbone.

Oglasi - Advertisement

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here