Našao torbu sa 50.000 eura i odmah je vratio vlasniku: On mu je došao i rekao nešto neoprostivo (Foto/Video) - Lifesytledom

Našao torbu sa 50.000 eura i odmah je vratio vlasniku: On mu je došao i rekao nešto neoprostivo (Foto/Video)

NEDAVNO SMO IMALI SITUACIJU U SRBIJI, TAČNIJE U NIŠU KADA JE RADNIK ELEKTRODISTIBUCIJE, PRONAŠAO MALU CRNU TORBICU PUNU NOVACA I VRATIO JE ISTOG MOMENTA VLASNICI. PO ZAKONU MU PRIPADA 10% OD PRONAĐENOG NOVCA, A ON NIJE DOBIO NITI CENTA OD ŽENE, KOJA SE PRAVDALA DA NOVCI NISU NJENI. SLIČNA SITUACIJA SE PONOVO DOGODILA OVIH DANA, PRENOSIMO VAM PRIUČU U CJELOSTI.

Ova priča nam također dolazi iz Srbije, i radi se naime o čovjeku koji je pokazao svoju veličinu i poštenje kao i onu ljudsku stranu jednog čovjeka. Muškarac koji radi kao noćni čuvar u jednom kafiću u Srbiji je po dolasku u svoju redovnu smjenu na posao prilikom kontrole lokala naišao na torbu, koja nije pripadala uopšte tu . Prvo je uzeo kompletnu torbu i otvorio da samo pogleda da li je unutra neko oružje ili neka druga eksplozivna naprava, sigurnosti radi.

Kada je otvorio veliku crnu kožnu torbu, naprosto se šokirao jer je vidio velike svžnje eura u toj crnoj torbi. Ostavio je i ponadao se da će vlasnik iste, uskoro doći po nju . Nakon nekog vremena u kafić je došla muška osoba koja je pitala sekjuritija da li je vidio neku torbu tu .

Poštenom čuvaru je pao kamen sa srca kada je konačno došao pravi vlasnik i vratio mu je odmah spornu torbu u kojoj je bio novac sav i ništa nije falilo, niti jedan cent manjka. Za sav trud, čovjek mu se samo zahvalio.

Categories: Zanimljivosti

Leave A Reply