Dona Ares je za života bila pjevačica koju su svi obožavali kako publika koja je njene pjesme znala napamet tako i njene kolege širom regiona. Ona je inače bila rođena u Bossni i Hercegovini, te je preminula veoma mlada kada je imala samo 41 godinu života u svom rodnom Bihaću, a dugo se kao lavica borila protiv veoma teške bol*sti. Dona Araes, kojoj je to bilo umjetničko ima je rođena kao Azra Kolaković, te je ona, nakon što je saznala za svoju dijagnozu odlučila da preko društvenih mreža obavještava svoje pratioce o svim detaljima njene borbe sa teškim oboljenjem, jer je željela da svojim iskustvom pomogne drugim ljudima.

U svojoj priči je rekla i kako ju je bio posjetio pjevač Dino Merlin sa svojom suprugom Amelom, te da je sa njima bila i pjevačica Maya Sar, a da je ona tada bila između šeste i sedme hemoterapije, te da je bila veoma iscrpljena, a da joj je Dino tada ispričao priču o dva bolesnika koji su bolovali od iste bolesti kao i ona. Te je rekao kako je jedan od bolesnika bio aktivan te se borio i na kraju tako i preživio, dok je drugi zapao u depresiju i na kraju preminuo

Ona je otkrila i kako joj je baš Dino bio pomogao da pred kraj rata napusti Bosnu i Hercegovinu i da ode u Zagreb. Dona je, dok je god imala snage gostovala u raznim emisijama i u njima je govorila o svemu što ju je snašlo i kao s ebori sa svime time. Jedne prilike je i rekla kako zna da će je nakon ovih njenih riječi mnogi napasti, ali da ona smatra da je zloćudnu bol*st na plućima dobila od mlijeka kojeg je pila u velikim količinama.

 

Oglasi - Advertisement

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here