Prije par dana smo imali članak o tome koliko svijet kupuje toalet papir. To je jednostavno eksplodiralo u Americi, Kanadi a u posljednja 24 sata i u Australiji. Nameće se pitanje, za što je uopšte dobar toalet papir? Dali je to samo masovni hajp, eno kupio komšija pa ću i ja, ili ima nešto i drugo u pitanju. Tom tematikom se bavimo u nastavku današnjeg članka. Tim povodom, gore navedene zemlje su morali zaposliti dodatne zaštitare da jedan toalet papir može uzeti samo jedna osoba iz porodice, uz predočenje ličnog dokumenta. Pored namirnica, dezinfekcionih sredstava, toalet papir ne nudi nikakvu zaštitu pišu zabrinuti američki mediji, povodom ove masovne epidemije koja se dešava u zadnja 3 dana.

Stiven Tejlor poznati psiholog iz Mičigena navodi, da nema potrebe da se paniči, međutim ljudska psiha je itekako diskutabilna stvar, i to se jako teško može promijeniti u budućnosti. Sada kada je krenula lavina, ona se itekako teško može zaustaviti, i nema neko logično rješenje za otklanjanje istog.Čim su vidjeli i čuli da je američki predsjednik proglasio vandredne mjere, odmah su pomislili da moraju ostati u kući minimum mjesec dana. Šta to treba da znači? Da se neće izlaziti iz toaleta nikako?

Veoma i jako bitna stvar u cijeloj ovoj priči. Šta je sa ljudi koji se peru nakon vršenja velike nužde? Da li smo se možda to zapitali? Sada se nameće pitanje za ljudsku psihu, šta ako ostanemo toliko dugo u kući pa nam nestane toalet papira, šta onda? Sigurno da nisu razmišljali u tome pravcu. 

Preporuke