Nakon žestokih utakmica na Mundijalu: najslađa fotografija koja je sve raznježila (Foto) - Lifesytledom

Nakon žestokih utakmica na Mundijalu: najslađa fotografija koja je sve raznježila (Foto)

Uz izbornika Zlatka Dalića i reprezentativce, zvijezde na ovom Svjetskom fudbalskom prvenstvu su i djeca fudbalera koja su kao šlag na torti pobjede bila poslije utakmice, neodoljivi i slatki.

Svojom vrckavošću i spontanonošću među njima se isticao i maleni David, sin u dobi od tri godine od hrvatskog fudbalera Domagoja Vide. Njegov radoznali pogled uhvatile su nerijetko brojne kamere svjetskih TV kuća, a rijetko kome njegovo trčkaranje bosim nožicama po travnjaku, nije osmijeh na lice izmamilo.

Sa njim trenutak slavlja na terenu provede skoro svaki igrač u reprezentaciji, a on je u potpunosti nesvjesno i nenamjerno postao svojevrsna maskota reprezentacije Hrvatske, što potvrđuju i mnogobrojne fotografije i tekstovi u medijima od Argentine do Hrvatske.

Pored toga, duh Hrvatske prenosi i simbolički njegovo ime na Svjetskom prvenstvu u fudbalu za koju se isticalo toliko puta da se kao David protiv Golijata bori. Mala u borbi protiv velikih zemalja, ali uporna i strastvena dok ne postigne pobjedu na kojoj i najveći aplaudiraju.

Iako hrvatski reprezentativci nisu pobijedili na Mundijalu i uspjeli osvojiti tron Svjetskog prvenstva i tako osvojiti naslov prvaka svijeta, to i dalje nije razlog da se slavlje prekine. Postigli smo toliko toga – pokazali šta znači borba i strast prema fudbalu, svojoj zemlji, navijačima. Pokazali smo da i male zemlje mogu postići čuda, da balkanske zemlje itekako mogu biti ujedinjene i da pružaju podršku jedni drugima.

Pa ko zna, možda neke sljedeće prilike, reprezentacija Hrvatske ili čak Bosne i Hercegovine ili Srbije, osvoji tron na Svjetskom prvenstvu i pokaže da zaista Balkan ima najviše ljubavi u sebi, i prema onome što radimo, i prema onome što gajimo.

Loading..

Categories: Najnovije

Leave A Reply