Danas malo govorimo o zdravoj ishrani. Sigurno ste puno puta čuli da je bolje uzgajati voće i povrće samostalno u sopstvenoj bašti, nego kupovati robu sumnjive kvalitet po tržnim centrima. Znači, radije bismo nešto kupili nego sami ga uzgajali, a nismo ni svjesni koliko je to bolje za naš organizam i okolinu.
Kad kupujete neke stvari iz trgovine, poput voća ili povrća, kako znate tko ih je napravio i kako su ga uzgajali? Sigurno je prskano raznim pesticidima, jer je nemoguće da jedna jabuka stoji po 3 mjeseca na sobnoj temperaturi a da ne istrune? O tome nemamo pojma, ali jedno je sigurno u svemu tome. Sigurni smo da žele napraviti što više hrane, ali istovremeno održavaju niske troškove, samim time i lošiji je kvalitet.

Za to koriste razne umjetne trikove kako bi napravili povrće ili voće, ali tada stvaraju otrov za nas. Često se u ove namirnice ubacuju razni pesticidi, kemikalije, zbog čega nas trgovci varaju zbog svog ukusa, boje i veličine, sve je to postalo već opšte poznato. Nismo mogli vjerovati što se sada ubacuje u voće i povrće.
Eritrozin B jedan je sastojak koji se ubrizgava u različite slatkiše, a ovaj put počeo se unositi u raznovrsno voće i povrće, jer vam donosimo takvu priču baš danas. Ova je priča itekako odjeknula na društvenim mrežama i svi se pitaju zašto se taj posebni sastojak ubacuje.

Zbog uvođenja ovog sastojka, kao i drugih kemikalija, ovo povrće i voće izgledat će svježe i prelijepo na kupčevo oko. Sada se nadamo da ćete ispraviti svoje pogreške prilikom kupnje graška i okrenuti se uzgoju hrane, dok sada u ovom videu trebate pogledati što rade s graškom:

Preporuke