Mustafa Nadarević je zasigurno jedan od najvećih glumaca sa ovih prostora, a ostavio je stvarno veliki broj uloga, a mnogima je ostao pozant u ulogama “Otac na službenom putu” “Miris dunja” “Nafaka”, “Ničija zemlja” i tako dalje, dok ga mlađa generacije najviše pamti po ulozi Izeta Fazllinovića u humorističnoj seriji Lud, zbunjen, normalan.

Kada je stigla vijest o njegovoj smrti ona je stvarno izazvala veliki broj rekacija, a od njega se opraštaju svi, od političar, prijatelja, kolega i  poznanika.

Kada je on u pitanju za njega su svi imali samo riječi hvale i rekli kako nisu sreli glumca kako što je on.
Međutim, nažalost njegovo zdravlje je bilo veoma kritično, a opaka boelst koja je zahvatila pluća na kraju ga je koštala života.

O svom privantom životu on nije puno pričao, jer je često govorio kako on nije tip koji će takve stvari da iznosi u javnosti, ali kada je i pričao vrlo često je spominjao Slavicu Radović, slovensku scengrafkinju i kosmigrafkinju u koju je on bio ludo zaljubljen.

Naime, ona je prije svoje smrti govorila “Brinite se za mog Muju” jer je znala da joj je došao kraj jer se i ona više do deset godina borila sa opakom bolešžu.

Oni su se upoznali kada su već bili u zrelim godinama, a on i SLavica su se odlučili vjenčati kada su oni već znali da je gotovo za nju, a uprkos tome on je njoj ispunio posljednju želju.

Nedugo nakon vječanja je došla i sahrana, a Mustafa na njenoj sahrnai nije pustio nikoga osim njene porodice i najbližeg kruga kako bi se on mogao dostojanstveno oprostiti.

Vaše mišljenje?

Preporuke