Pegi Haris iz Teksasa udala se davne 1944. godine za svog izabranika Bilija. Njih dvoje su u svome braku uživali samo 6 sedmica, a onda je Bill  bio regrutovan u vojsku te je kasnije bio poslat u Normandiju. Mlada Pegi je sa strahom ispratila svoga muža, nadajući se njegovom povratku, međutim, od njega nije nikada dobila telegram, te od njega nije bilo više nikakvog traga ni glasa. Niko je nije bio ni obavijestio šta se sa njim dešava, a njeno iščekivanje je trajalo punih 68 godina: “Bili i ja smo bili vjenčani samo šest sedmica, ali ja sam odlučila da to bude za cijeli život”, rekla je Pegi.

Njen suprug se nažalost nikada nije vratio, a u početku je vođen kao nestao, te je bila vijest da je živ i da se vraća kući, da bi Pegi na kraju dobila pismo u kojem joj je rečeno da je njen muž ubijen te da je sahranjen. Nakon toga je stiglo još jedno pismo do Pegi u kojem joj je rečeno da je njen muž sahranjen na novom groblju, a nakon toga joj je rečeno da to možda i nisu njegovi ostaci: “Pisala sam svima i pitala za bilo kakve informacije o mom suprugu. Posljednji put pisala sam kongresmenu 2005. godine. Dobila sam odgovor da je i dalje nestao”, prisjetila se Pegi.

Njihov rođak, koji je imao je uvid u vojničku evidenciju, konačno ga je pronašao. Nekoliko vojnika koji su se vodili kao nestali bili su sahranjeni u Francuskoj, u Normandiji. I baš na tom mjestu se krila misterija svih ovih 68 godina, i od tada Pegi 10 puta godišnje šalje cvijeće na grob svoga muža.

Ostatak pročitajte OVDJE

Oglasi - Advertisement

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here