Poslednjih godina, čak i na našim prostorima, sve više ljudi odlučuje da promeni pol, ali je to toliko veliki tabu u javnosti da se o toj temi retko govori otvoreno. Zbog toga je autorka studijske emisije Blic žena odlučila da ova tema bude glavna u jednoj od svojih emisija, gde je njen gost transrodna osoba i promenila pol.

 

Jedna od njih je Alina Juhart, a publika ima priliku da učestvuje kao takmičari na najpopularnijem muzičkom takmičenju u regionu Zvezda Granda. Zatim je ponosno stala na binu, izjavivši da joj rodne odrednice nisu bitne, da se osjeća kao žena iako je transrodna. Drugi gost bio je Aleksadar Sić, koji je studirao medicinu, nedavno je izvršio promenu pola, sada živi kao muškarac posle sedam operacija i poznat je kao jedan od prvih javno deklarisanih transrodnih muškaraca.

 

 

On je rekao kako mu je najteža od svih bila prva opracija koja je podrazumiejvala vađenje jajnika i matrnice. On j otkrio i na koji način je svoju odluku o promjeni pola saopštio svojoj majci i kakva je bila njena reakcija. O tome kakve odnose sa svojim ocem i bratom ima nakon što je počela da živi onako kako se i osjeća, kao žena govorila je i Alina.Ona je ispričala i kako je imala nedoumice oko svojih osjećaja u početku i prvo je mislila je je gej i u svakoj vezi koju je imala ona je bila u ženstvenoj ulozi.

Oglasi - Advertisement

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here