Iako su stručnjaci najavljivali ljetos da bi moglo da dođe do udara trećeg talasa dolaskom jeseni, skoko niko od nas nije očekivao da će to biiti ovoliko ozbiljno, niti smo puno marili za upozorenja Kriznog štaba.

Iz Kriznog štaba posebnu pažnju su posvećivali tome da se mi trebamo zaštiti od korona virusa, ali su isto tako veliku pažnju posvećivali gripu koja je došla u ovo vrijeme kada je hladnije i što ej sasvim normlano, naime pojava te gripe bi bila normalna u normalnim okolnosti, ali u okolnostima kada je tu korona virus, samo nam je još ona falila.

Međutim, sve nam se čini kako je ovaj talas mnogo jači nego potrebna dva, a u posljednjih nekoliko dana dobili smo jako tužne vijesti, pa prvo je tu bila smrt Amfilohija, koji je preminuo zbog posljedica zaraze korona virusom, pa smo isto tako jučer imali vijest o smrti patrijarha Irineja koji je isto tako preminuo od posljedica korona virusa.

Naime, sada se oglasila i jedna od najpoznatijih voditeljica u Srbiji Marija Savić koja je morala da bude hospitalizovana zbog zaraze korona virusom, a on je na svojom profilu na društvenim mrežama podijelila svoja iskustva sa korona virusom kako bi time upozorila sve ljude.

Ona je napisala kako je i ona ranije mislila da se radi o jednoj običnoj gripi i da će sve biti uredu, međutim, ona se sama uvjerila da i nije to baš tako kako je ona mislila.

ONa je isto tako rekla kako je ona dobila obostranu upalu pluća i isto tako kako ove simptome nikada nije osjetila u svom životu, a naglasila je posebno da je prvih dana osjećaj kao da imate običnu gripu, dok narednih dana će vas udariti tamo gdje ne očekujete, ali je posebno nagalsila da se ljudi čuvaju i da se paze.

Vaš komentar?

Preporuke