Vjeurjemo kako su se svi ludi koji su se nekada susretali sa pranjem veša, pored toga što je to jedan od najgorih vrsta poslova,  vrlo često susretali sa time da im se veš oboji iz nekog nepoznatog razlogal. U većini slučajeva se to dešava da bijeli veš poprimi neku roskastu booju, a u današnjem članku vam donosimo nekoliko trikova koji će vam sigurno pomoćui u pranju veša, ali isto tako i očuvanju bjelila i boje

Svjedoci smo da postoji veliki broj riješenja koje možete kupiti, ali oni nisu ekonomični i vrlo brzo se troše.
U današnjem članku vam donosimo super sastojke koji će vam pomoći a prvi sastojak je so.
Potrebno je samo kašikicu soli da  prije svakog pranja dodate u bubanj, ali ni slučajno to nemojte raditi i stavljati u ladicu koja je predviđena za deterdžent i omekšivač, a nakon što ste stavili so uključite hladno pranje.

Ovaj savjet će vam pomoći u tome da riješite naslaga deterdženta na vašoj dojeći, a upravo su te naslage glavni krivci zbog kojih vam odjeća blijedi i ne zadržava vašu prirodnu boju.

Drugi sastojak je vjerovali ili ne crni biber, a potrebno je isto tako samo kašikicu bibera da ubacite u vaš bubanj veš mašine, a biber će imati isto dejstvo zbog svoje abrazivnosti i oomogućit će skidanje boje sa vaše odjeće koja se tu zalijepila i deterdženta sa vaše odjeće.

Vaš komentar? Da li ste znali za ovaj savjet? Ukoliko niste, probajte, ništa vas ne košta i kada budete probali javite nam vaše rezultate.

Preporuke