Nada Obrić je nekoć bila popularna pjevačica, koja je otpjevala veliki broj hitova koji se i danas pjevaju, u Sarajevu je godinama radila kao pravnica, voditeljica je bila u nekoliko emisija, više od 150 TV emisija, u rijalitijima je učestvovala, a i svojevremeno je držala kozmetički salon.

Pola vijeka traja njena karijera već, ali je više od dvije decenije života odnijela najgora bolest s kojom se bori, u 73.godini oma ima drugačiji stav prema bolesti, stabilnost u svemu tome su joj donijeli nnjen sin, kćerka i dvoje unuka, dobija dodatnu ljubav i poštovanje od njih.

O svojoj bolesti je Nada govorila u intervjuu, odlučila je otkriti šta je to bio okidač za sve. Da budem dobro se bori, teško mi zaista padaju ove vrućine, sve vrijeme sam pod klimom, iz kuće ne izlazim, kao i većina.

Koliko novac, udoban život, mogućnost da se hranite dobro mogu uticati na ishod liječenja?

Mora postojati neki novac, pogotovo za lijekove ukoliko su potrebni nekome, hvala bogu, liječenje je besplatno kod nas, naše zdravstvo pokriva neke osnovne troškove, možete sebi dodatno priuštiti, sve je važno, najvažnija je glava, liječenje olakšajte sebi i okolini, kad se razbolite teško, svu trivijalnost jurnjave i svađa shvatite.

Nada Obrić je potom rekla da i sama zna od čega se razboljela, stres je bio glavni okidač, ona se stresirala mnogo u životu, a kasnije se i razboljela. Da je bila pametnija tad, ne bi dozvolila da je tangiraju neke bezvezne stvari oko kojih se stresirala, stoga, kaže da bi sad drugačije uradila neke odluke.