Na društvenim mrežama počela je da kruži slika jedne raskrsnice nakon čega je samim time uzburkala javnost te izazvala brojne negativne reakcije kod ljudi.

Da li zaista mislite da ste dobar vozač? Na društvenim mrežama kreće se slika jedne raskrsnice gdje možemo da vidimo brojne negativne komentare. Mnogi vozači ne bi trebalo da imaju vozačku dozvolu. A razloga postoji puno.

Na slici možemo da vidimo  da na raskrsnici gdje nema semafora se nalazi kamion,automobil i autobus. Po pravilu kamion treba skrenuti u lijevom pravcu, automobil u desnom pravcu a autobus treba da krene pravo. Šta vi mislite, za koji redoslijed bi ste se vi odlučili?

1. kamion, autobus, automobil

2. kamion, automobil, autobus

3. autobus, kamion, automobil

4. autobus, automobil, kamion

5. automobil, kamion, autobus

6. automobil, autobus, kamion

Na ovo pitanje tačan odgovor je broj 2 a to je kamion-automobil-autobus. Kada su vožnje u pitanju ili skretanje kod raskrsnica,mnogi vozači,čak i najiskusniji među nama treba da pripaze jer ponekad prilikom vožnje, vozači se previše opuste, izgube koncentraciju te rade neke neke stvari koje uopšte ne bi trebali.Jedni od razloga su razgovaranje na mobilnim telefonima, traženje CD – a u pretincu, uživanje u hrani prilikom vožnje itd. Dobro, to ipak ne znači da su loši vozači ali zato uvijek treba imati na umu da prilikom vožnje treba pripaziti na osobe koje zaista nemaju pojma o vožnji. Zato će vam takvo razmišljanje uvijek pomoći da budete na oprezu i da unaprijed predvidite neke od situacija koje bi se mogle desiti u sljedećim trenucima.

Preporuke
Loading..