Ono što moramo da priznamo da su raskrsnice noćna mora za sve vozače, a naročito one koji su početnici. Veliki problem one predstavljaju i onim ljudi koji su jako loši sa orijentacijom i koji ne znaju kojim putem trebaju kreunti.

Kada su u pitanju vozački ispiti zapraavu su raskrsnice najteži dio ispita i
oni koji su padali na ovim testovima oni su padali uglavnom na raskrsnicama.

Međutim, sa nama će se složiti mnogi koji su polagali testovae i vožnju jeste da je najveći problem ako naučite testove napamet, a zapravo raskrsnice bi trebali da naučimo sa razumjevanjem

Ono isto to moramo priznati jeste da se u mngoim takvim situacijama ne snalaze i oni koji su iskusni i koji su navikli na komfor semafora i tamo gdje njega nema, onda nastaje veliki problem.

Glavni problem u svemu ovome jeste da postoji veliki broj pravila kojih bi se morali mi pridržavati.

Glavno mjerilo u saobraćaju jeste semafor, a ukoliko njega nema onda je  glavni policajac, a ukoliko ni njega nema , onda biste morali da znate znakove i da poštujete pravilo desne strane.

U današnjem članku donosimo jednu fotograiju koja je zbunila mnoge, a na kraju su se uključili u raspravu i instruktori, koji su naveli kako kandidati u ovakvim situacijama najviše griješe.

Potrebno je da dobro pogledate ovu fotografviju i sami procjenite kojim redoslijedom bi trebala da idu ova vozila koja se nalaze u raskrsnici.

Ukoliko niste uspjeli da riješite, mi ćemo vam riješenje reći naredni put.

Sretno

Preporuke