Moda je po svojoj definiciji način na koji se određena osoba izražava , moda je nešto što se kontinuirano mijenja i pokušava pratiti tokove vremena, manje ili više , ali u suštini svaki period ima i svoje mode značajke. Tako je i danas , međutim današnja moda ne možemo reći da je baš lijepa , nekako je više čudna i uvrnuta. Jer sve te stvari koje se danas smatraju modernim izgledaju veoma četsto bizarrno , od u potpunosti izderanih farmerica , i majica , do potpuno prozirnih stvari , gdje je svejedno da li ste ih obukli ili ne. Osim toga današnja moda ima dva potpuno oprečna pravca.

Jedan teži da otkrije što je moguće više , a drugi potpuno suprotno da sakrije što je moguće više i u suštini svako će sebi odabrati što mu više odgvovara. I zapravo svako ima mogunst da izabere ono što njviše odražava njegov ili njen karakter i potrebu za izražavenjem emocija i svega ostalog. Ono što je ošte poznata činjenica jeste da žene u islamu skrivaju svoje tijelo , a neke idu i korak daje pa skrivaju i svoje lice , i nose takozvane burke. Burka dakle pokriva cijelo tijelo poput vrećaste haljine , a ostaje samo oči da se vide i to je najčešće prisutno u zemljama Arabije.

Međutim desio se jedan umjetnički preformans , gdje je djevojka koja je prošetala pored prolaznika privukla ekstremno mnogo pažnje , naime ona je predstavljalja kestremni spoj istoka i zapada , tako da je na gornjem dijeli i preko lica i kose imala burku , vidjele su joj se samo oči , a na donjem dijelu je ta burka bila toliko kratka , da je samo pokrivala stražnjic , a na nogama je imala crne najlonke i štikle. Svi su se okretali za njom u čudu , ovu su fotografiju prenijeli i brojni mediji , pa je sama pojava naišla na salvu komentara , neki su bili iznenađujuće poztivni ,a drugi su svakako bili negativni. Šta vi mislite o ovome ?