Na fakultetima u Srbiji zabranjene minice i kratke hlače - Lifesytledom

Na fakultetima u Srbiji zabranjene minice i kratke hlače

U Srbiji svaki fakultet ima svoj bonton ponašanja i oblačenja, te su morali uvesti nove mjere po kojima bi se studenti trebali ponašati i dolaziti u jednu uglednu ustanovu. Najnoviji propis nalaže da se ne smije dolaziti u kratkim minićima i suknjicama kao ni u kratkim hlačicama niti provokativnim kombinacijama.

Smatralo je se da su studenti već upoznati sa određenim kodeksima ponašanja i da nije potrebno da im se naglašava da moraju reći Molim, Hvala, Izvolite itd. Međutim, u praksi se pokazalo nešto sasvim drugo.

Slika jedne studentice iz 2015. godine na pravnom fakultetu još uvijek kruži internetom. Nemoguće je bilo zapaziti mladu djevojku koja je došla na ispit u miniću. Pored toga, veoma je bitno da se na pojedincu ne ističe niti grb niti slika neke političke stranke ili određenog vođe koga on podržava. Tako da su pravila jasna, ne smije postojati niti jedan vid provokacije a oblačenje mora biti koliko toliko profesionalno. Dakle, trenerke i slična opuštena odjeća nisu dopuštene.

Najstrožije mjere je postavio Tehnički fakultet koji ne dozvoljava da studenti dolaze sa tetovažama, dakle moraju ih ukloniti, sa piercingom jer ga moraju skinut kada dolaze. Suknja ne smije biti kraća od 10 cm iznad koljena a tajice su dopuštene ako postoji tunika preko.

Categories: Savjeti,Showbizz

Leave A Reply