Popularni BH glumac Mustafa Nadarević (76) ima ozbiljnu bolest. Već se dugo bori s rakom pluća. Obratio se jučer prvi puta okupljenim novinarima na jednoj zakladi koja se bori protiv raka pluća, i dao je svoje savjete kako se izboriti sa ovom teškom bolešću. Osnovni preduvjet liječenja ra ka je njegovo rano otkrivanje. Isto vrijedi i za r ak pluća, a ako primijetite bilo koji od ovih simptoma ili u najgorem slučaju više slučajeva, nemate što odgađati, odmah se obratite liječniku. To je i Mustafa uradio, čim je vidio da ima prve simptome ove teške bolesti, nije bilo vremena za čekanje.

Znanstvenici su otkrili da je r ak pluća često povezan s promjenama raspoloženja, pa su depresija, anksioznost, nedostatak energije pa čak i napadi panike, letargija česta kod ove vrste ra ka. Uzrok veze još nije poznat. Ako ste često bolesni, imate gripu ili bronhitis, prehladu, uzrok može biti izrazito oslabljen imunitet, koji se uvijek dovodi u vezu sa ovom opakom bolešću.Simptomi raka pluća slični su prehladi, gripi i infekciji, ali postoji razlika u učestalosti simptoma i njihovom trajanju. Ako imate simptome duže vrijeme, posavjetujte se s liječnikom.

Mustafa glumi Izeta u seriji ‘Ludi, zbunjeni, normalni’, a scenarist Fedja Isović kaže da će se snimanje serije nastaviti. Serija će trajati sve dok Mustafa može podnijeti teški napor. Upravo snimamo nove epizode serije, i sve teče po planu i programu.

Preporuke