Danas ćemo dotaći temu koja je na Balkanu vrlo popularna, pa možda čak i veliki problem i razlog za debatiranje a to su miješani brakovi.

Ovaj prostor je uvijek bio skeptično područje za takve stvari i rasprave, a mladi se sve teže usuđuju na ovakve brakove jer su pod pritiskom zajednice, te okoliša i same familije. Najzanimljiviji parovi koji se uspijevaju nadvladati su zapravo oni između pravoslavaca i muslimana. Ako uspije to, na kraju će sve onda i uspjeti.
Danas ćemo pričati o ženi čije ime nećemo navoditi, ona je islamske vjeroispovijesti, a živi u maloj zajednici i svi su je osudili jer je ona udana za pravoslavnog muškarca. Čak su je se i roditelji potpuno odrekli, izbjegavajti je te ne žele mnogo razgovarati sa njom. Ne mogu je niti pogledati u oči, nikad ga nisu zvali zetom, međutim on joj je dao sve što jedna žena treba.


Ima protekciju, stan, novac, jako dobar posao, puno zarađuje i brine se o njoj te drži je bukvalno kao malo vode na dlanu. A što je najzanimljivije, nikad nije rekao ni jednu ružnu riječ o njenim roditeljima, bez obzira što ga oni otvoreno mrze. Sve do jednog dana, kad je njena majka nazvala te rekla joj:

Budući da je tvoj suprug na dobrom položaju u firmi, može li on da pogura i njenog nećaka pa da ga ubaci u tu firmu?
Odbila ju je naravno i poklopila slušalicu, ali sada je u dilemi i pita za savjet, nauime da li je postupila ispravno? Obzirom da su za deset godina samo imali ružne riječi za njenog muža.

Preporuke