Idemo ovaj vikend članak otvoriri s jednom storijom, koja je itekako popularna tema na cijelome Balkanu. U nastavku ćemo vam reći više o onome što je na ovim prostorima najpopularnije, i što ljudi uvijek vole da čuju, a to su miješani brakovi koji su na Balkanu vrlo rijetki, ali ih opet s druge strane itekako ima.Živim u komšiliku i manjoj sredini, gdje me baš svi jako čudno gledaju i to iz samo jednog razloga. Pretpostavljam da me drugačije gledaju iz istog razloga zbog kojeg sam se udala za čovjeka pravoslavne vjeroispovijesti. Ne hajem puno za time, jer živim sa njim, a ne sa NJIMA. Mislim, da se razumijemo.

Moji roditelji to nikad nisu prihvatili, nikada nisu razgovarali sa mnom godinama, bukvalno su me prekrižili ali šta me briga i za njih. Imala sam danas mali razgovor s njima, ali moj suprug je za njih još uvijek druge vjere. Moj suprug ih poštuje bez obzira na sve, nikad nije rekao ništa loše o njima.On je tu fer i korektan, poštuje ih baš kao svoje roditelje. Po mom je mišljenju najbolji muž na svijetu. Zgodan je, šametan, obrazovan, pažljiv, poslovan, ništa mu nije teško uraditi za nas dvoje. Zbog toga ga volim.

Majka me zove jutros i pita, da moj čovjek “pogura” posao jednoj njenoj poznanici. Pitam je: PA zar on nije druge vjere? Kako ti sada treba boga ti? Po meni to je odvratan potez, bez obzira na to što mi je majka. Kratko sam joj rekla, da on ne može tu ništa pomoći. Ako im i za 10 godina nie zet, neće vala ni sad da bude.

Preporuke