U nastavku jedna tema koja je itekako popularna na oviom prostorima, a to su mješoviti brakovi koji su jako rijetki na području Balkana. Ja sam za podsmijeh okoline, jer me drugačije gledaju baš iz tog razloga kojeg sam napraavila jer sam se udala za Srbina, za mene te vjerske razlike ne postoje, tačnije to su velike gluposti.Moji roditelji to nikad nisu prihvatili, godinama nisu razgovarali ni sa mnom. Imala sam komunikaciju danas, ali moj suprug je još uvijek ZA NJIH DRUGA VJERA. Moj suprug ih poštuje bez obzira i nikad o njima nije rekao ništa loše. Poštuje ih baš kao svoje roditelje, i nikada nije rekao nijednu ružnu riječ vezano za njih dvoje. 

Po meni, on je najbolji muž na svijetu. Lijep, zgodan, pažljiv, obrazovan, poslovan Ništa mu nije teško uraditi za mene, i baš ga zato jako volim. Trenutno je profesor na jednom fakultetu. Prošlog ljeta majka me nazvala da me pita može li moj muž pomoći kćeri od rođaka da se zaposli u tvrtki čiji direktor on osobno poznaje i s kojom je dobar prijatelj.Ja sam njena kćerka, i trebala bih im izaći u susret, ali potez je odvratan, nema veze što je od moje majke. Kad sam ga pitala, rekao je da može i sa zadovoljstvom će pomoći svekrvi, ali nakon nekoliko dana rekao sam mami da ne može pomoći.

Kad ni nakon 10 godina braka, braka u kojem me na sve načine čini sretnim, ne mogu ga nazvati ZETE, onda neka ne traže pomoć te druge vjere, kako je nazivaju. “

Preporuke