Priča u ovom članku daje nam vjeru u ljude i njihovu dobrotu, i znak je da ona i dalje postoji, a potez ovog vlasnika jednog londonskog restorana oduševio je cijeli svijet koji nije mogao vjerovati o čemu se ovdje radi, a njegova je priča postala hit na društvenim mrežama. Komentari su pljuštali naprosto sa svih stranna.

Dogodilo se da je umjesto da zatvori svoj restoran za vrijeme božićnih blagdana ili umjesto da povisi cijene koje čine mnogi vlasnici restorana da bi naprosto zaradili, ovaj vlasnik odlučio učiniti nešto stvarno neobično i prije svega lijepo i dopadljivo, što se svidjelo svim ljudima bez obzira na ime i prezime.Vlasnik ovog restorana zove se Hasan Masud, a njegov restoran poznat je po izuzetnoj turskoj hrani spravljenoj u njemu, hranu koju poštuju ljudi Islamske vjeroispovjesti, a tijekom praznika je na svoj restoran stavio natpis na vratima, na kojem je pisalo sljedeće obavijest;

“Besplatno – nitko ne jede sam na Božić! Ovdje smo da sjedimo s vama, i da vam pravimo društvo! 3 dnevna obroka za beskućnike između 12 i 18 sati. Beskućnici i stariji su dobrodošli! ” – Iako sam Hassan ne slavi Božić, ipak se pobrinuo da se barem na ovaj način pobrine oni koji ga slave i nisu u mogućnosti osigurati božićni obrok te barem nekoliko minuta osjetiti taj praznik.Ta se najava, kada se pojavila na društvenim mrežama, jer je netko odmah fotografirao i objavila, u vrlo kratkom roku prešla u viralnu objavu i uopće je Hassan rekao novinarima da je to od njega i od srca, tako da je jednostavno oduševio ne samo Britansku nego svjetsku javnost.

Preporuke