Svi znamo da je muškarcima jedno od najdražih pića na svijetu upravo pivo, a naročito na ovim našim prostorima muškarci naročito obožavaju ovo alkoholno piće, i teško će proći dan da se barem jedno pivo ne popije.

To se naročito odnosi na periode grupnih druženja kada je gotovo nemoguće da čovjek ostane trijezan.

Zato je čuveni regionalni doktor Emir Solaković iznio svoje mišljenje po pitanju konzumiranja piva, a dao je i nekoliko savjeta koji će se dopasti konzumentima sasvim sigurno, a jedan od savjeta je bio – kako piti pivo a ne udebljati se.

Kako on tvrdi, glavno je da se pivo ne pije nikada između dva obroka, i nikada na prazan želudac.

Ne treba piti pivo između obroka i nikada ga ne treba piti na prazan stomak. Pivo se treba piti u malim količinama jer sadrži pored alkohola u sebi i maltozu, poseban ugljikohidrat koji ima veoma visok glikemijski indeks (GI) od čak 110. To je maksimalna vrijednost šećera.” naveo je on.

“Jer kada se između dva jela ili prije jela (koje sadrži mast i bjelančevine) popije pivo to izaziva gojaznost. Ukoliko se osoba ne može odreći piva, neka popije 1 dl piva pred sami kraj glavnog jela (ručka ili večere). Smršat ćete daleko lakše ako se potpuno odreknete piva.” dodao je doktor.

Kako je na kraju zaključio, obzirom da pivo u sebi ima ogromne količine šećera, ukoliko se baš osoba ne može odreći ovog alkoholnog pića dovoljno je onda da popije 0,33 dl ove tekućine da se značajno ne udeblja.