Mrzio sam to iz dna duše jer je to bila jedna velika sramota za živu okolinu, pričam o svojoj rođenoj majci koju oćima više nisam mogao gledati. Radila je u mojoj školi i spremala hranu u kuhinji. Jednog se dana usudila ući u moj razred da me pozdravi. Od toga dana stalno sam morao slušati zadirkivanje svojih prijatelja.
Bilo me je sram. Poželio sam u zemlju da propadnem od sramote.Bilo me je stid i to silno zato što je radila u mojoj školi, i to posao kojeg me je bilo i više nego sramota. Ona majka ko majka, to nije nikako razumjela, voljela me je, kao i svaka druga majka svoga sina. “Sramotiš me, shvati to već glupačo jednom. Samo čekam dan kad konačno umreš, da te više nikako i ne vidim. “

Nije mi ništa rekla, gledala me glupo poput pravog kretena, poput kobile u šarena vrata. Nisu me zanimali njeni osjećaji. Samo sam želio da ona nestane, da što prije napusti dom, da se odmaknem od ponovnog gledanja u nju. Učio sam i naporno radio u školi. Stekao sam stipendiju za studij u Singapuru i prihvatio sam od prve, sekunde nisam razmišljao.
Kad sam završio studij, tamo sam se zaposlio, pronašao sam prekrasnu djevojku za koju sam se ubrzo oženio i imamo troje divne djece zajedno. Međutim, moj se idealni život srušio kada je jednog dana čudovište od moje majke odlučila da bi bilo dobro da me posjeti. Ne znam i ne želim znati kako je saznala gdje živim, ali pronašla me je. Bila je iznenađena kad je vidjela da imam obitelj.

 

Ja sam nakon izvjesnog vremena došao na proslavu mature, kad me je dočekala vijest da je moja majka umrla. Srušio mi se svijet od tuge. Nikad anemojte mrziti vašu majku, to vam iz isukstva mogu reći.

Preporuke