Da postoje razlicite orjentacije i perverzije nam je već odavno poznato , ovo je jedna takav slučaj , koji je za razliku od ostalih bio veoma dobro smišljen i isplaniran , ali je na kraju ipak provaljen i izjalovljen plan ovog muškarca.

 

Naime Rultledž Diess koji je u trenutku počinjenja djela imao 29 godina , je dugi niz mjeseci glumio da je mentalno bolena osoba , kako bi dobija njegu od medicinskih sestara koje su ga kupale , presvlačile , stavljale u krevet na spavanje i pružale mu svu njegu koju bi takav pacijent mogao zahtijevati i koja bi mu mogla biti potrebna. Njegov cijeli plan se bazirao na tome da je na internetu rponalazio agencije koje su se bavile tim poslom , gdje su bile njegovateljice ,a pretežno je birao one gdje je mogao na internetu provjeriti kako te uposlenice izgledaju , kako bi odabrao one koje mu se najviše dopadaju.

 

Zatim bi nakon što odabere agenciju pozvao i predstavio se kao stariji brat mentalno oboljele osobe zatražio bi usluguge , nakon što bi uposlenice došle na adresu predstavio bi se ao brat koji ima mentalni pormećaj , a rekao bi da je stariji brat na poslu. Te sestre su njega zatim okupale , presvukle ,promijenile pelenu , odjeću i posteljinu , stavile bi ga u krevet. A od nekih je tražio i da maze po donjem dijelu tijela jer tako lakše zaspi, one su sve to radile jer dobr glumio da je njegovo stanje veoa teško , pa su se sažalile nad njim- Međutim cijela je prevara razotrkivena kada se jednom prilikom toliko uzbudio da nije odolio da medicinsku sesru povuče u kadu , pokušao je da je napstvuje , međutim ona je uspjela pobjeći , zatim ga je prijavila policiji i svim agencijama i tu je cijela njegova shema završila.