Na internetu i društvenim mrežama možemo pronaći mnoštvo ispovijesti u kojima korisnici opisuju neko iskustvo ili situaciju u kojoj se nalaze, a često traže savjet od nepoznatih osoba. Neke od ovih priča podigle su veliku prašinu i mnogo komentara, poput ove koju je objavila Srpkinja, a porodica i prijatelji bili su šokirani. Ona je ispričala da je njen brat svoju sadašnju suprugu upoznao na početku školovanja i da je nakon diplomiranja odlučio da se oženi. Niko ne osporava jer se veruje da je svako rođen u Srbiji Srbin, kao što je i svako rođen u SAD Amerikanac, bez obzira na veroispovest.

 

Njen brat nije želio da pravi svadbu u Loznici nego su klasično vjenčanje organizovali u Beogradu gdje su se ui upoznali a sljedećeg dana su svatovi krenuli za Novi Pazar jer su njeni roditelji ugledni i imućni ljudi i željeli su da naprave veliku svadbu koja je organizovana u jednom prelijepom restoranu u blizini ovog grada.

 

Kada su svi sjeli za svoje stolove došao je konobar da ih posluži i oni su tražili rakiju a on im je odgovorio da rakije nema kao ni piva ni bilo koje druge vrste alkohola, što je nju i bratove uzvanike šokiralo. Naime Miljana zna da veliki broj muslimana u Bosni i Srbiji piju alkohol i ova odluka mladinih roditelja je baš iznenadila pogotovo što oni već godinama žive u inostranstvu.

Oglasi - Advertisement

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here