Vjerovatno ste upoznati sa time da su jučer u Bosni i Hercegovini održani lokalni izbori, a ono što je najzanimijvije jeste da su izobori baš bili zanimljivi jer je u nekim gradovima ili opštinama došlo do promjene vlasti i neke stranke koje su bile na vlasti oko 20 godina su jednostavno izgubile te pozicije, a isto tako u gradska vijeća ili opštinska vijeća su ušle stranke koje do sada nisu baš imali neke izborne rezutlate.

Naročito velike promjene su se desile u dva najveća grada u Bosni i Hercegovini to su Sarajevo i Banja Luka, gdje je u Banja Luci kandidat iz SNSD-a izgubio nakon nekoliko godina vladavine, a gradonačelnik Banja Luke prema rezultatima je 27 godišnji Draško Stanivuković

Situacija u Sarajevu je isto tako dramatična gdje je stranka SDA izgubila nekoliko pozicija u nekoliko opština u Sarajevu, a bili su tu na vlasti preko 20 godina.

Međutim, kada je u pitnaju Bosna i Hercegovina u kojoj apsurd nikada ne prestaje pokazuje i jedan događaj koji je obilježio i8bore a to je da je kandidat za gradonačelnika Travnika Mirsad Peco, jučer preminuo od posljedica korona virusa, a ništa tolikot o ne bi bilo čudno da je on odnio ubjedljivu pobjedu u tom gradu za poziciju gradonačnleika.

On je osvojio oko 8.000 glasvoa, dok na drugom mjestu njegov protivnik je osvojio samo 5.000 glasova.

Još uvijek nije poznato po zakonu ko će da bude naredni gradonačelnik ali se pominje kako bi u tom gradu izbori mogli biti ponovoljeni jer se ovo ikada nije desilo.

Nažalost, ovo je možda jedna tužna priča ali smo sigurni da je grad Travnik zasigurno jedini grad u svijetu koji je za svog gradonačelnika izabrao čovjeka koji je umro.

Vaš komentar?

Preporuke