Žarko Laušević je u toku protekle godine bio dosta zaposlen i nanizao je neke uloge koje su mnoge podsjetile koliko je on veliki i maestralni glumac a kojeg jedno vrijeme, poprilično dugo, nismo imali prilike da gledamo. On je prije toga živio u New Yorku sa suprugom Anitom, a njihova ljubavna priča je kao iz filma. Upoznali su se na snimanju filma ”Boj na Kosovu”, ali tada im nije bilo suđeno, a Anita je inače scenska šminkerka. Glumac je i u svojim knjigama opisao kako se već tada desila ljubav između njih dvoje, te da mu je Anita spasila tadašnji brak jer se bila udala i rodila kćerku. On je tada bio u svom prvom braku sa Majom, a razvod je uslijedio dok je on bio u zatvoru:

„23. januar. Utorak, 907 dan: Danas se razvodim poslije trinaest i po godina braka ili sedamnaest godina i četiri dana zajedničkog života… Od danas će Anita moći legalno da me posjećuje“, pisao je Laušević. Podsjećanja radi, u julu 1993. godine Žarka i njegovog brata Branimira su napali huligani. Glumac je, u samoodbrani, ub*o Dragora Pejovića i Radovana Vučinića, a teško ranio Andriju Kažića. Osuđen je na petnaest godina zatvora i kaznu je izdržavao u Spužu, a zatim i u Požarevcu. Tokom svojih zatvorskih dana Laušević je pisao o svojoj ljubavi prema Aniti, a onaje u Americi napravila zapaženu karijeru, a tu je emigrirala 1997. godine i svoj uspjeh je gradila od nule:

„Nikog nisam poznavala i krenula sam od nule. Bavila sam se raznim teškim poslovima ne bih li svojoj porodici pomogla da preživi. Onda sam, kad sam skoro izgubila svaku nadu, našla oglas u novinama da se traži scenski šminker za jednu predstavu u Linkoln Centru. Javila sam se … i dobila sam posao“, izjavila je ranije.

Ostatak pročitajte OVDJE

 

Oglasi - Advertisement

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here