Iako je od izbora u Bosni i Hercegovini i prošlo više od sedam dana, još uvijek se ne stišava javnost, a najveći šok je priredila pobjeda mladog i novog gradonačelnika Banja Luke, Draška Stanivukovića.

Kada je on u pitanju on je i ranije bio popularan u tom kraju, a najviše po tome što je bez pardona se obraćao svojim kolegama političarima, pa je nekoliko puta zbog toga završavao u pritvoru, te bio na raznim skupovima od kojih izdvajamo i one “Pravda za Davida”, pa je u nekoliko navrata kritikovao vlast u RS.

Ono što je isto jako važno istaći jeste da on ima samo 27 godina i samim tim je on postao najmlađi gradonačelnik ovog grada u historiji.

Kada je u pitanju njegova kampanja za ove izbore, on je nije vodio samo mjesec dana pred izbore nego je krenuo da je vodi mnogo ranije tako što se nekako uvlačio ljudima pod kožu i obećavao im promjene u tom gradu ali i u Bosni i Hercegovini.
Sada kada je dobio tu poziciju ostaje nam da vidimo da li će sve to ispuniti.

NJegova porodica je jedna od najbogatijih porodica u Banjalučkom okrugu, a oni su sada odlučili da otvore vrata za javnost u njihovu rakošnu vilu,

Nekoliko smo puta pislai o toj rakoši, o pozlaćenim stubovima, podovima, skupocjenim namještajem, ali ono što je najzanimljivije u svemu tome jeste da je Draško, ali i njegova cijela porodica jako skromni.

NJegov otac je naime, dočekao novinare sa pitanjem da im napravi kafu, a zatim je otišao u dvorište da čisti lišće.

Ostatak pročitajte OVDJE

Preporuke