Na gradilištu u Njemačkoj tragično je nastradao Nasuf Bajrović koji dolazi iz sela Točilovo pokraj Tutina.

Ovaj mladić je imao želju da ode u Njemačku da radi, da zaradi novac jer je planirao porodicu osnovati, ali umjesto toga, njega porodica danas ispraća na drugi svijet, navode lokalni mediji.

Prema nezvaničnim informacijama s kojima raspolažemo, nesreća se dogodila jučer.

Svi koji su poznavali Nasufa Bajrovića imali su samo riječi hvale, mnogi su rekli kako je bio dobar komšija, dobar drug, sin, brat, i da je naravno bio dobar i pošten radnik.

Samo jedan minut je bio dovoljan čovjeku da ga upozna i da shvati o kakvoj ljudini se radi, on je bio mnogo dobra i plemenita osoba, naveo je jedan njegov prijatelj koji se još uvijek ne može pomiriti da je izgubio svog druga.

Drugi prijatelj je napisao kako su zajedno rasli, dijelili školsku klupu, smijali se i družili, pomagali jedan drugom, svoje snove i planove jedan drugom pričali, ali ipak ALLAHU (Bogu) je bio preči pa ga je on sebi uzeo. Čovjek ne umire kad prestane živjeti, a Nasuf će uvijek biti u njihovim srcima.

A vrijeme sahrane i ukopa će biti naknadno objavljeno, navode lokalni mediji.

Nevjerovatno, mnogi su okrivili državu i politiku vođenja iste, koja tjera naše ljude da idu raditi u drugim zemljama kako bi imali pristojan život voditi, pošto ovdje nema posla nikako. Ovo je zaista tužno, nevjerovatno šta se dešava, mnogi su u šoku zbog svega ovoga, šta vi mislite o ovome, da li imate nešto da nam kažete?!

Advertisement