BEOGRAD/DIVČIBARE – Ivana i Anej su mladi par iz Beograda, zaposleni u IT industriji. Nakon muke da nađu stan u prestonici, odlučili su da promene svoj život: uložili su u izgradnju kuće na Divčibarama. Odlučili su da sve to sagrade sami, bez angažovanja majstora, samo uz pomoć porodice i prijatelja. Evo njihovih inspirativnih priča. Sve je počelo frustracijom – tražili su stan u Beogradu, ali su ih visoke cene i ludo tržište naterali da pređu na nešto sasvim drugo. Nakon dva-tri mjeseca ljudi su počeli da im se javljaju i nude mnogo toga.. Nakon što je korona prošla, počeli su da razgledaju. U jednom danu mogu posjetiti do 12 mjesta. Objašnjavaju na šta treba obratiti pažnju prilikom kupovine parcele.

 

„Moj pradeda je sagradio kuću, moj deda je pomagao da se kuće prave. Nemoguće da mi danas, sa svom tehnologijom, alatima i resrusima, nismo u stanju da napravimo. Imamo auto, prikolicu, možemo da kupimo građu, ima ko da doveze, ima mašina da iseče“, ovako je razmišljala Ivana, koja je sa svojim dečkom Anejem uspela da ostvari san iz detinjstva: da ima svoju kućicu na planini.

„Nismo mogli da nađemo ništa što nam odgovara, ni po ceni ni po lokaciji. Kad smo se iznervirali, posle dva-tri meseca traženja stana, samo sam rekla: ‘Anej, hajde da kupimo plac na Divčibarama’“, priča Ivana za Zadovoljnu.

 

 

„Bitna je udaljenost od glavnog puta, kako je urađen prilaz. Bitni su priključci za struju i vodu u blizini. Kog je tipa površina – da li je pašnjak, livada, šuma. Za svaki postoje različiti uslovi šta može da se gradi“, kaže Ivana.

Oglasi - Advertisement

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here