Mlade pokazale kako su prije šminke i frizure izgledale: Sa stolice ćete pasti kad vidite sliku broj 5, šta je ovo - Lifesytledom

Mlade pokazale kako su prije šminke i frizure izgledale: Sa stolice ćete pasti kad vidite sliku broj 5, šta je ovo

JEDAN OD GLAVNIH TRENUTAKA NA SVAKOM VJENČANJU JE IZGLED MLADENKE, DUGO VREMENA SE O NJENOJ ŠMINKI, HALJINI I KOSI RASPRAVLJA.

U ovom ključnom danu većina žena se veoma brine za svoj izgled, moramo priznati da se sav njihov trud koji ulože isplati i čini još ljepšim i šarmantnijim, mi vam u nastavku ostavljamo da nekoliko transformacija pogledate koje će vas oduševiti sigurno.

Historijat šminkanja:

Tradicionalno povezano sa ženama koje simboliziraju ljepotu (otuda i izraz poštenog spola), šminka je još od početka korištena od strane oba spola.

Šminka i kozmetika su vrlo stare, vjerojatno se koriste od prapovijesti do prakticiranja šamanskih obreda, pogrebnih kultova ili plodnosti.

U drevnom Egiptu poboljšanje nečijeg izgleda također je bilo duhovno. Voluminozna perika urezana u pčelinji vosak izrazila je, na primjer, vrlo jak simbol, koji je njegovog nositelja povezao s Hathorom, božicom slavlja i ljubavi. Zeleno sjenilo (wadju) moglo bi izazvati njegovu zaštitu. Imajte na umu da je kovrčavu kosu teško slikati i da su Egipćani, crni, a zatim miješani tijekom najvažnijih dinastija, radije obrijali lubanju. Moćni i bogati napravljeni su perika u odrađenoj kosi od robova koje su oblikovali tijekom ceremonija. Taj se običaj nastavio, čak i među bijelim dinastijama (Hikosi, Grci), nakon njihovog pristupanja 1800

Categories: Najnovije

Leave A Reply