Milomir Jocović, koji je poznat kao Bongo, donet je na ovaj svet 1979. godine u Rumi. Rane godine proveo je u Maloj Remeti, gde je morao da trpi nefunkcionalan porodični život. Oba njegova roditelja imala su sklonost da prekomjerno konzumiraju alkohol, što je dovelo do niza problema. Kao rezultat toga, često je premeštan iz jedne hraniteljske porodice u drugu. Međutim, nijedna od ovih porodica se prema njemu nije odnosila sa ljubavlju i pažnjom koju zaslužuje.

Milomirov put ga je odveo do Dečjeg sela gde je proveo mladost. Kada je konačno postao punoljetan, otišao je bez ikakvog vodstva ili podrške. Uprkos tome, Milomir je uspeo da izgradi ispunjen život za sebe napornim radom i čvrstim moralnim principima, ostavljajući pozitivne uticaje gde god da je otišao. Milomirovo djetinjstvo bilo je obilježeno brojnim izazovima, uključujući i bijeg iz hraniteljske porodice u Irigi sa osam godina da vidi roditelje, zbog čega je trpio fizičko zlostavljanje od oca.

Milomir je za Dečje selo saznao od grupe pojedinaca i postao je zaintrigiran. Odlučio je da krene na putovanje da bi posetio to mesto i krenuo je peške preko Fruške gore do Novog Sada. Usput su ga odvezli neki ljubazni stranci, jer je imao utisak da ide kući. Međutim, završio je u nepoznatom gradu i krenuo prema Kamenici. Dok je prelazio most, zamenio je reku Dunav za ogromno morsko prostranstvo.

Godine 1989. nalazio se u Dečjem selu, a sjećanja vezana za to mjesto su višestruka. Dotični kaže da su se stalno držali na distanci od onih koji su bili pod uticajem droga ili alkohola i vešto izbegavali da provode vreme sa takvim osobama.

Milomir je rekao da je nekada uživao u druženju sa decom, ali se njegova percepcija vremenom promenila. Iako još uvijek vjeruje da su mnoga djeca nevjerovatne osobe, shvatio je da neki pojedinci u ovoj demografiji ne zaslužuju njegovu pažnju. Nadalje, shvatio je da nisu sve situacije koje uključuju djecu onakve kakve izgledaju na površini. Tokom svog života bio je svjedok niza događaja i iskustava koja su uticala na djecu koju poznaje, ali je uvijek uspijevao ostati na pravom putu i izbjeći pravne probleme.

Oglasi - Advertisement

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here