U današnje vrijeme, preko društvenih mreža, veliki broj osoba iznosi svoje mišljenje na određene teme, isto kao i neka svoja iskustva, tako da neke od tih priča znaju da postanu i viralne, kao i ova koju dijelimo sa vama u ovome tekstu. Ovu priču je objavila žena koja se zove Šelbi a koja sa svojim mužem Džonatanom ima kćerku Sofi koja ima dije godine i koja je bolesna i bori se za svoj život. Sofi je imala problema sa disanjem, a njena majka je mislila da su u pitanju alergije, ali kada je djevojčica jedne noći prestala da diše, jedva su stigli do bolnice da je spase. tada je ustanovljena i dijagnoza, da mala Sofi ima teško obolj*nje limfnih čvorova, te je nakon toga djevojčica nekoliko mjeseci primala agresivnu hemoterapiju, zbog koje više nije mogla da hoda i da govori. Sada je na pripremi za transplantaciju matičnih ćelija, ali se njena bolest i dalje širi usprkos liječenju.

Šelbi je na Facbooku napravila stranicu koju je nazvala ” Sophie The Brave” a tu ona dijeli svoja iskustva iz bolnice, a post koji je napisala o medicinskim sestrama je veoma brzo postao viralan. Šelbi je napisala da je u posljednje vrijeme, sticajem okolnosti, dosta u bolnici te da je vidjela sa koliko požrtvovanosti medicinske sestre rade svoj posao, te da su im ruke uvijek pune lijekova za njihove male pacijente dok je uz njih stalno i telefon koje imaju za hitne slučajeve, a koji non- stop zvone

Šelbi je zahvalila svakoj od njih koje imaju vremena, pored svog posla, da pomiluju po ćelavoj glavici svu tu bolesnu djecu, te što uvijek strpljivo roditeljima objašnjavaju određene dijagnoze te ih tješe kada su situacije teške. Šelbi je u svome postu medicinske sestre usporedila sa Isusom, jer bez njih, ta bolesna djeca ne bi mogla da izguraju niti jedan dan.

Ostatak njene objave pročitajte OVDJE

 

 

Oglasi - Advertisement

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here