Milan iz Niša je podijelio na društvenim mrežama događaj iz djetinjstva koji ga je mnogo potresao, ali kasnije i oblikovao kao ličnost. Kako je rekao, dok je išao u osnovnu školu, jedne godine su mu roditelji kupili patike na pijaci i to kopiju marke koju je većina djece obožavala. On je bio presretan zbog toga, ali kada je došao u školu djeca su ga počela ismijavati jer na njemu nisu bile original patike: Kad sam došao u školu, sva druga djeca su počela da mi se rugaju. Osjećao sam se grozno i počeo sam da plačem. Htio sam da uništim patike kad sam se vraćao kući, samo kako bih dobio nove”

Dalje u svojoj priči Milan je otkrio i ovo: ” Tada smo bili u nekoj nezavidnoj finansijskoj situaciji. Moji nisu imali novca, znam koliko im je bilo teško da skupe i za te patike koje su mi tada kupili. Danas, kad se sjetim svega toga, krivo mi je što sam dozvolio drugoj djeci da me isprovociraju i što nisam umio da tada cijenim to što imam ”– Danas je on već odrastao, ima dobar posao, radi u banci i živi debelo iznad prosjeka u Srbiji, te je još i rekao: ” Završio sam fakultet, našao dobar posao u banci, imam novca za ljetovanja i zimovanja, veliki stan, a roditeljima pomažem finansijski, iako mi to oni ne traže. Ali, cijeli život su mi u glavi te patike. Poslije tog događaja sam shvatio koliko su se moji roditelji žrtvovali za mene i trudili se da mi obezbijede sve, iako smo bili zaista siromašni” 

Na kraju je dodao da ga je upravo taj događaj iz djetinjstva naučio da bude i da ostane skroman, te da cijeni ljubav koju dobija od onih koji ga vole, posebno od svoje porodice, te da ne cijeni ljude na osnovu materijalnih stvari koje posjeduju