Milan ima 5 godina i cijeli život je proveo u najvećoj bijedi: On i njegova baka žive sami, bez struje i vode, srce će vam pući od tuge kad čujete od čega žive (Foto) - Lifesytledom

Milan ima 5 godina i cijeli život je proveo u najvećoj bijedi: On i njegova baka žive sami, bez struje i vode, srce će vam pući od tuge kad čujete od čega žive (Foto)

Ovih dana je jedna tužna životna priča iz našeg regiona potresla veliki broj ljudi preko društvenih mreža. Naime, iako takve ispovijesti nisu nikakva rijetkost u današnje vrijeme, činjenica je da je ova uspjela nekako da se istakne u odnosu na sve ostale. Naime, ovo je priča o petogodišnjem Milanu, koji inače živi sa svojom bakom u udžerici koja se nalazi na Bežanijskoj kosi. Njih dvoje žive u najvećoj bijedi, pa tako nemaju ni struje, a ni vode.

Kad im voda zatreba, odlaze na groblje, a nije rijetkost da njih dvoje imaju samo jednu svijeću koja ih grije. Kako god, kada je Milan u pitanju, on je naizgled posve običan dječak, koji je fino obučen, nestašan, a igračke dinosaurusa, kamiona i pištolja voli više nego išta drugo. Njegova baka zarađuje tako što sa groblja skuplja ostatke svijeća, a onda ih pretapa u nove svijeće.

Ipak, nema osobe kojoj se srce nije slomilo nakon što su vidjeli u kakvim to uslovima mali nasmijani dječak zapravo živi. Nikad nije saznao šta je to ustvari toalet, kako u njihovom domu ima samo nešto što liči na vanjski WC.

Isto tako, soba koja im inače služi kao dnevna više liči na neki otpad gdje je samo nabacana gomila stvari, a ovaj dječak inače tu jede, igra se, ali i spava. On nikad nije imao ni tablet, ni kompjuter, a ni ne zna šta propušta u odnosu na svoje ostale vršnjake. Zaista niko ne može ostati ravnodušan na nešto ovakvo, zar ne? Pišite nam svoje mišljenje u komentarima.

Loading..

Categories: Najnovije

Leave A Reply