U današnjem članku ćemo pričati malo o vremenu i vremenskim prilikama o kojima  ako ćemo iskreno u posljednje vrijeme i nismo puno pisali, a danas pišemo jer imamo jedan itekako valjan razlog za to sve.

Kada je u pitanju ona zima koja je iza nas, nju bismo mogli komotno zaboraviti i reći kako nije bilo zime, dok ova koja nam dolazi bi se prema svemu mogla okarakterisati kao zima.
Već smo ranije pisali o tome da su izdate i neke prognoze iz svjetskih meteroloških stanica o tome kako bi ova zima mogla da bude žestoka i jedna koju dugo nismo zapamtili.

Kada je u pitanju samo vrijeme i vremenska prognoza u nedjelju u Srbiji, kao i u ostatkl Balkana bi moglo da bude oblačno vrijeme sa jako gustom maglom, pa stoga napominjemo vozaće da voze opreznije

Najniža temperaatura će biti od 0 do 6 stepoeni, a najviša dnevna do 14 stepeni.

U ponedjeljka ćemo imati sličnu situaciju, barem u prvom dijelu dana, dok u poslije podnevnim satima bismo mogli očekivati i kišu koja će biti tu i utorak.
Temperature će bti malo bolje nego za vikend i one bi mogle da budu do nekih 17 stepeni kada su u ptianju dnevne teprature dok one jutarnje bit će od 3 do 7 stepeni.

Međutim, od utorka nam kreće velika promjena vremena gdje će kiša koju smo imali polako prijeći u snijeg ali na planinskim predjelima, a onda će nam nakon toga doći do blage stabilizacije vremena da bi na od narednog vikenda snijeg mogao stići i u niže predjele.

Vaš komentar?

Preporuke