Vjeurjemo kako ste svi do sada primjetili kako je glavna vijest u svijetu glasanje u Americi koje već traje danima i skoro cijeli svijet je u iščekivanju šta će se desiti.

Naime, ova borda između dva kandidata Džoa Bajdena i Donalda Trampa je najveća u historiji američkog glasanja.

Da stvar bude zanimljivija Tramp je već najavio kako će pravdu tražiti preko Vrhovnog suda ukoliko dođe dok toga da izgubi, a veliki broj građana strahuju od nereda za koje postoje mogućnost da izbiju bez obzira koji kandidat da pobjedi.

Naime, ukoliko niste znali, način na koji Ameirkanci glasaju je drugačiji nego što je to kod nas, a kada su oni u pitanju kod njih su bitni ti elektorski glasovi koje svaka država ima zavisno od svoje veličine i upravo zbog toga je moguće da kandidat izgubi iako ima više glasova u cijelom krajnjem zbiru.

Takav slučaj je bio i na prošklim izborima kada je Hilari Klinton izgubila od Donalda Trampa iako je imala preko 3 miliona više glasova od njega.

Da bi se postao predsjwednik potrebeno je da se ima 270 glasova, a trenutno Bajde ih ima 253 dok Tramp 214, a još uvijek se čekaju glasovi i rezultati iz pet ključnih zemalja.

Kako je i očekivati i kandidati i njihove supruge su glasali na izboprima a Melanija je to uradila na Floridi. Ona je naime na glasanje se pojavila mu Gučijevoj haljini koja košta nevjerovatnih četiri hilajde dolara. Svoj pogled je sakrivala iza sunčanih naočala, i imala je kosu svezanu u punđu.

Vaš komentar na njen izgled

Preporuke