Jedna od najpoznatiih majki što se estradne scene tiče Marija Kulić je teško bolesna i mora hitno na operaciju. Marija je postala poznata zahvaljujući učešćem u rijaliti programu,a ponajviše je postala popularna zahvaljujući svojoj kćerki Miljani Kulić.

Njih dvije su tandem iako su majka i kćerka one nekada zaborave te uloge pa se ponašaju kao da nisu to. Njihovo učešće u Zadruzi ostalo je svima urezano kao period burnih svađa i teških riječi. Njih dvije su koristile zaista pogrdne riječi, no Miljana niti u jednom trenutku nije shvatala ulogu svoje majke koju je ona imala u odgoju njenog sina.

Obzirom na dugogodišnje učešće u rijeliti programima, mali Željko je stalno bio sa bakom koja ga ja othranila, jer Miljana nije mogla i bila je okupirana svađama i novcem koji joj je takav način života donosio. Ona je sav prošlogodišnji honorar a procjenjuje se u par stotina hiljada eura prokockala, te je ta spoznaja Mariju Koštala zdravlja.

Marija je objavila da je bolesna i da mora na hitnu operaciju, no to Miljana ne smije da zna jer bi ona doživjela nervni slom. Umrla bi od bola i tuge za Marijom.

Marija je radila biopsiju žlijezde koja se pokazala benignom te je s te strane mnogo lakše, no u četvrtak mora na drugu biopsije jer ima još jedna žlijezda koja joj pravi problem, a nalazi se na vratu pa je zbog toga zabrinuta.

Izjavila je kako je umorna i slaba i nema snage da priča dalje, samo je izjavila da se brine kako će Miljana da sve podnese kada sazna da joj je majka bila u bolnici. Brine se za svoju kćerku uprkos svemu što joj je Miljana priredila za sve ove godine u rijaliti programima.