Živka je pravi nesvakidašnji kamiondžija i bez teksta ostavlja brojne kolege, kad svaki dan preveze preko 100 tona kamena, a koji se ugrađuje na trasi auto- puta Preljina – Požega: ” Svakome je čudno kada vidi ženu za volanom teškog kamiona, ali ja nemam strah jer vozim već dugo. Nije bilo lako na samom početku, ali živ se čovjek na sve navikne. Na velikim točkovima obišla sam cijelu Evropu. Vozila sam kamion sa ceradom, teško je bilo kad sve zaledi na debelom minusu, a vi morate da utovarite ili istovarite robu, a ništa lakše nije ni bilo ni kad su velike vrućine”, kazala je za Živka za medije. Ova veoma sposobna Čačanka je jako dugo radila kao vozač u fabrici konfekcije, te se veoma često dešavalo da mora da prespava u kabini kamiona, te kako kaže, bez straha i panike je obavila svaki profesionalni zadatak kojeg je imala pred sobom:

” Tada sam iz Gornjeg Milanovca prevozila robu, gdje sam sama zbog pauza i gužvi na granicama provodila i po petnaest dana. Imala sam strah kako ću izdržati, ali sam se na kraju izborila sa sobom i uspjela. Dešavalo se da pukne guma, koju sam sama mijenjala ali hvala Bogu u kojoj god da sam firmi bila imala sam kolege koje su uvijek priskakali u pomoć ”- rekla je ona.

Živka svojim poslom ruši sve predrasude kada su u pitanju podjele na muške i ženske poslove. Ona je pola svoga života provela kao vozač kamiona, te je putovala od Danske do Makedonije, pa sve do Španije. Kako kaže, njen radni dan počinje zorom, a završava se u sumrak, kada izlazi iz kabine svoga šlepera, te ostavlja ključeve, a onda prelazi na još važniji posao, a to je posao majke, supruge i domaćice.

Ostatak pročitajte OVDJE

 

 

Oglasi - Advertisement

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here