Majka Novaka Đokovića po prvi put ispričala istinu o životu srpskog tenisera: Niko ovo nije znao, plakali su i danima se gušili u suzama - Lifesytledom

Majka Novaka Đokovića po prvi put ispričala istinu o životu srpskog tenisera: Niko ovo nije znao, plakali su i danima se gušili u suzama

Majka Novaka Đokovića, Dijana, podijelila je prvi put u javnosti detalje iz Novakovog života koji su malo do sada bili poznati.

Dijana je ispričala u opširnom intervjuu za Blic kroz šta je Nole prolazio kao mali, kao i šta je ona zajedno sa njim preživljavala kao majka.

-Roditelj ima dužnost da djecu ne smatraju za isključivo svoju svojinu, nego da ih malo za sebe vaspitavaju, a mnogo za društvo. Bez imalo pretjerivanja, Novak Đoković je član skoro svake porodice u Srbiji. Rano se ustaje zbog njegovih mečeva, kasno liježe, na poslu se prave pauze, proslavlja, tuguje. Srbi su se počeli zbog njega razumijevati u tenis.

A kada obični ljudi burno odreaguju podjednako i na pobjede i poraze, ne smijemo ni zamisliti kako je žena koja ga je rodila, preživljavala njegov put do uspjeha koji nije uvijek popločan ružama, već i trnjem. U ovom intervjuu, Dijana Đoković govorila je o porodici, ljubavi, porazima i pobjedama, podršci i odricanju.

Mirna i tiha. U sjenci onoga kojeg je rodila. Tako je Noletova majka izgledala.

-Nema ponosnije majke na svijetu od mene. Ali ne samo Noletova, nego i Đorđa i Marka. Uprkos tome što je Novak najuspješniji, ne odvajam ih. Oni su moja tri dragulja. Jako se ponosim svime što je učinio u karijeri, ali sam prvenstveno ponosna na to što je odrastao u dobrog čovjeka. On je dobar sin, suprug i otac. Mislim da ne bi mogao bolje da radi sve što čini, kaže ona.

Cijeli intervju sa Noletovom majkom možete pročitati OVDJE.

Loading..

Categories: Najnovije,Zanimljivosti

Leave A Reply